Om knivmakaren

Torsten Häller BohusknivenVälkommen till Bohuskniven. Jag heter Torsten Häller och bor numera på Smögen.

För ca 20 år sedan väcktes mitt knivintresse av min dåvarande jaktledare i Värmland, Conny Haglund. Sedan dess skapar jag knivar och jag har fått mycket hjälp av knivkollegor. Allra mest stöd och uppmuntran har jag fått av min gode vän knivmakaren Anders Hedlund.

De knivar jag skapar är avsedda för att användas i skog och mark till bland annat jakt och fiske. Någon kanske även duger till samlarkniv. Bladen köper jag av knivsmeder och bladtillverkare. I övrigt gör jag allt själv, i min egen verkstad.

Under årens lopp har jag då och då ställt ut mina knivar på olika knivträffar och ibland vunnit pris för dem. Numera medverkar jag också som domare i olika knivtävlingar, till exempel SM. Det är ett bra tillfälle att få inspiration och lära sig mera. Inte minst för att det tar flera dagar för oss att bedöma knivarna och komma fram till de olika vinnarna. På bloggen kommer jag att skriva om mina upplevelser från olika knivevenemang.

Hoppas du tycker om mina knivar och tack för att du tittar in på min hemsida!

 Torsten Häller

Torsten Häller med knivdiplom

Torsten Häller med olika knivdiplom

FacebookTwitterGoogle+Pinterest

1 kommentar

 1. Hej Torsten!
  Min pappa fyller 50år och jag skulle vilja ge honom en kniv i present.
  Han är jägare så jag tänkte att dina knivar passar bra.
  skulle vilja ha en i svart tvärsågad björk, med inslag av älghorn och någon ring med typ aluminium eller liknande. Och ett vanligt slätt blad.
  Nu är ja lite sent ute då han fyller år den 11 september, tror du att det går att lösa ändå?

  Vänlig hälsning/Robert Persson

Kommentera