Jakt då och nu

Rådjur efter jaktMitt jaktintresse väcktes av min farbror Lars Bock som också var delägare i pappas fiskebåt LL 965 Marga. Han var en ivrig sjöfågeljägare och det var otaliga gånger jag fick följa med honom ut till skären med vettrar för att jaga främst ejder. Det var långa sträckor vi fick ro för att komma till de bästa platserna. Som 15-16 åring var man ju stark som en björn så det gick alltid bra. Utombordare fanns knappast och ännu mindre pengar att köpa den för.

Efterhand gled intresset mer över till jakt i skogen än på havet. Jag jagade mycket i Värmland och fick själv skjuta många älgar. Intresset gled sedan över till jakt med drivande hund (drever) och det är där jag finns nu. Jag har haft ett antal dreverhundar och den typen av jakt gillar jag allra mest. Bytet är främst rådjur.

 

FacebookTwitterGoogle+Pinterest

Kommentera